Köszöntelek a weboldalon!

Üzemelteti a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. A weboldal tudósításokat, interjúkat, riportokat és elemzéseket jelentet meg a húsipar helyzetéről, a munkavállalók törekvéseiről, a szakszervezeti élet eseményeiről. Profiljának megfelelően rendszeresen közöl írásokat a húspiacot meghatározó hazai és nemzetközi trendekről, húsfeldolgozó üzemekről, a munkavállalók foglalkoztatásáról és bérezéséről, megszólaltat cégvezetőket, menedzsereket és érdekvédőket.
 
 
Adatvédelmi (GDPR) tájékoztató.

EP választás 2019. május 26.


Választás.jpg

Komplex Munkabiztonság és Munkaegészségügy


Széchenyi_2020.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„A napi instrukciókba, munkairányításba kellene beépíteni a munkavédelmet.” 
- interjú Kling Péterrel
 
A GINOP 5.3.4-16-2018-00038 kódszámú és „Munkabiztonság és a munkaegészségügy komplex fejlesztése az élelmiszer- és italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” című Európai Uniós projekt kapcsán Kling Péter munkavédelmi szakmérnök, tanácsadó osztotta meg tapasztalatait a munkavédelem és munkabiztonság fontosságáról. 
 
Mióta foglalkozik munkavédelemmel? Milyen végzettséggel, tapasztalatokkal rendelkezik ezen a területen? 
 
Okleveles faipari mérnökként végeztem 1997-ben. Utána különböző faipari cégeknél dolgoztam mérnökként, külföldön és Magyarországon egyaránt. 
2002 körül bejött a kockázatértékelési kötelezettség a vállalkozásoknál. Édesapám akkoriban asztalos vállalkozó volt, így neki is kellett a saját vállalkozásáról kockázatértékest végezni.
A faiparban akkor már volt jártasságom, így édesapám megbízott vele, hogy készítsem el a családi vállalkozásra. Akkoriban már voltak munkavédelmi könyvesboltok, így hát vettem szakirodalmat, megnéztem, hogy mit is tartalmaz egy ilyen kockázatértékelés és elkészítettem a családi cégre. Nem volt egy nagy ördöngösség, főleg ilyen kis vállalkozások esetén, mint a családi asztalos műhely, ahol 5-6 ember dolgozott. Ezért úgy voltam vele, hogy az ismeretségi körben, munka mellett, másodállásban el tudom másnak is készíteni, ez akkor nem igényelt semmilyen munkavédelmi végzettséget, bárki készíthetett ilyen dokumentumokat. A 2000-es években ráadásul évente kellett a kockázatértékelést felülvizsgálni, csak pár éve jött be a 3 évenkénti újra elkészítési kötelezettség.
2004-től azonban változás történt a kockázatértékelések terén. Ekkor már munkavédelmi végzettséghez kötötték a készítésüket és a felülvizsgálatukat. Úgy voltam vele, hogy sajnáltam veszni hagyni az addig összegyűlt ügyfeleket és a megszerezett tudást, ezért elvégeztem egy munkavédelmi technikus képzést. 
Az már látszódott, hogy már annyi ügyfél összegyűlt, hogy azzal már el lehet kezdeni önállósodni. Akkoriban éppen munkahelyváltás előtt álltam és úgy gondoltam, hogy inkább koncentrálok a munkavédelemre és a kockázatértékelésre. A munkavédelmi végzettségem már megvolt, a korábbi munkákból már összegyűlt annyi ügyfél, hogy nem kellett teljesen nulláról kezdenem. Elkezdtem egyéni vállalkozóként dolgozni és évről-évre jöttek hozzá újabb ügyfelek, újabb tevékenységek. Idővel vettem fel kollegákat, különböző munkavédelmi CD-ket készítettünk, rendezvényeket, tanfolyamokat szerveztünk. Mi is csináltunk munkavédelmi technikusi tanfolyamokat, egyre jobban beleástam magam ebbe a témába, elvégeztem a munkavédelmi szakmérnöki képzést is és egyre kiterjedtebbé vált ez a tevékenység. 
A legelején még a faipar volt a domináns, mert ugye az édesapám is asztalos volt, én is faipari mérnökként végeztem. A faipar amúgy is az egyik legveszélyesebbek közé tartozott, tehát abban a körben kezdtem. 
Később már többféle iparággal is foglalkoztam, mert egy bizonyos cégméret felett már nem lehet specializálódni. Mint az élet szinte minden területén, itt is érdemes több lábon állni. 
 
 
Picture-1.jpg
 
Van-e esetleg konkrét munkavédelemmel kapcsolatos példája? Mire figyeljenek oda az érintettek? 
 
A legérdekesebb az volt, hogy a munkavédelmi oktatásoknál, nagyon nehezen fogadták be az elmondottakat. Hiába tartottunk akármilyen oktatást valahogy a dolgozók úgy elültek. Fél agyukat kikapcsolják, lehet végre pihenni. Nekem az volt az elvem, hogy a munkavédelmi oktatások a legfontosabbak, mert hiába van akármilyen védőberendezés, ha azt a dolgozók nem használják, kikerülik, és nem tudják azokat az alapokat, hogy hogyan álljanak hozzá a munkához, akkor önmagában a védőberendezés nem sokat ér. 
Ekkor jutott eszünkbe a többi munkavédelm is kollégával, hogy összegyűjtjük a jellemző munkahelyi balesetek képeit. Ezek természetesen megtörtént konkrét balesetek voltak, rövid leírással, CD-re kiírva. 
Ilyen kirívó eset volt például a targoncás munkás, akinek a fejére esett egy cserép, és mivel nem volt rajta védősisak, ezért máris megtörtént a baj… 
Vagy másik példa a gyűrűt hordó dolgozó, aki leugrott a platóról, az ujja gyűrűvel együtt fennakadt, melynek következtében a gyűrű lefejtette a húst az ujjáról. Ezek a valós történetek, képek olyan szempontból tényleg nagyon jók voltak, hogy ha az oktató elmondta: „Emberek hordjatok sisakot, mert ha nem, akkor baj lesz!” és „Ne hordjatok gyűrűt, mert akkor meg ez lesz!”, akkor nem történt semmi. Viszont amikor kezdtünk ilyen képeket mutogatni, akkor jól látszott, hogy mindenki rögtön levette és zsebre vágta a gyűrűt, illetve a sisakot magához ölelte. 
Ami a legérdekesebb sztori volt, hogy valaki a munkavédelmi oktatáson szenvedett munkahelyi balesetet. Pont mikor az ominózus gyűrűs képre ugrottunk, akkor azonnal elájult és beverte a fejét. Nem is azt mondom, hogy csak sima elrettentő példák voltak ezek, hanem inkább érzelmi hatást váltott ki a résztvevőkből. Mert ha az ember csak hallja, akkor az egyik fülén be, a másikon ki. De ha már van valami érzelmi töltet, akkor már mindjárt sokkal közelebbinek és személyesebbnek érzi az ember.
Ami a rendezvényeket, a művészvilágot illeti. Téli időszakban sok a beltéri esemény, koncert, előadás. Ha valaki ilyen jellegű rendezvényt szervez, akkor ott a munkavédelemnek inkább a tűzbiztonsággal, menekülési útvonalakkal kapcsolatos részei a lényegesek, mert ahol sok ember összegyűl ott a legnagyobb veszélyforrás a pánikhelyzet és a tűz. 
 
Picture-2.jpg
 
A munkahelyi biztonság és egészségmegőrzés érdekében mi lenne a legfontosabb üzenete a munkavállalók és munkáltatók számára? 
 
Talán azt tartanám legfontosabbnak, hogy ne hagyatkozzanak a munkáltatók arra az évi egyszeri munkavédelmi oktatásra, ahol nagyjából elmondják az elméletet, mert ha rázúdítanak az emberre rengeteg munkavédelmi információt, amikkel pont akkor találkozik először, úgyse tudja megtanulni, maximum akkor, ha eléggé motivált és mélyebben is utánajár a dolgoknak. Úgyhogy én azt szoktam mondani az ügyfeleimnek, hogy inkább több rövid munkavédelmi oktatást tartsanak. Ezzel is ismételve az éves, nagy oktatás éppen aktuális részeit. De az is egy megoldás, hogyha minden olyan esetben, amikor valami újabb munkafázis jön, a helyi vezető 5 percben elmagyarázza a munkásnak, hogy mire ügyeljen, akár napi vagy heti szinten.
 
Ezek alapján inkább az lenne a helyes irány, ha rövidebbek lennének az oktatások? 
 
Nem feltétlen. Inkább a napi instrukciókba, munkairányításba kellene beépíteni a munkavédelmet. Hogyha elmondják az embernek, hogy most az a feladat, hogy azt a kupacot összevágod, és azt oda teszed, akkor abba a feladatkiadásba bele kellene annak a munkavédelmi aspektusait is venni. Időben ez nem sok. Kb. 3 percben elmondják a feladatot és még fél percben azt, hogy mire figyeljenek oda munkavédelmi szempontból.Ez így nem tűnik egy olyan óriási igénybevételnek, és ennek van esetleg hatása is, míg egy év elején megtartott oktatás tartalmára kisebb valószínűséggel emlékeznek novemberben.
Másik probléma, hogy a nagy munkaerőhiány miatt sok helyen szinte mindenkit felvesznek betanított munkásnak. Ezektől az emberektől nem feltétlen lehet elvárni, hogy egy olyan munkamorállal, fegyelmi szinttel rendelkezzenek, mint akik már régóta dolgoznak az adott helyen.. Úgyhogy figyelembe kell venni ezeket a tényezőket is és nem lehet arra hagyatkozni, hogy a megtartott oktatást később is tudja és észbe tartsa.
 
Ön szerint, egy ilyen Európai Uniós projekt, mint a GINOP-534 konstrukció, hogyan segíti elő a munkavédelem ügyét az érintett ágazatban? 
 
A kutatás az, ami leginkább szolgálhat újdonságokkal. Ebből szerintem olyan eredmény tud születni, amit ha megfelelően feldolgoznak és megfelelő megállapításokat szűrnek le, akkor azok nagy segítségére lehetnek a munkavédelmi képviselőknek, akik adott esetben munkavédelmileg annyira nem felkészültek. Nyilván ez abból fakad, hogy megválasztják őket és részt vesznek egy 1-2 napos tanfolyamon, amin szinte először találkoznak a munkavédelemmel, ezért sem tudnak mindent. 
Szóval a kutatás segítségével megismerhetnek jó gyakorlatokat, jellemzőbb problémaforrásokat az iparágban. Ettől kezdve a képviselők nem csak a saját tudásukra hagyatkozhatnak, hanem át tudnak venni jobb megoldásokat, az adott iparágban bevált példákat.
  
 
Picture3.jpg
 
Közeledünk az ünnepekhez, amely kiemelt időszak az élet szinte minden területén, a határidők szabta nyomás ránehezedik az iparági munkaadók és munkavállalók vállára egyaránt. Ki tudna emelni olyan stresszkezelő módszert, amely segítségére lehet az iparági munkaadók és munkavállalók részére? 
 
Általános stresszkezelő módszert nehezen tudok mondani, mert ugye mindenkinek más az, ami a stresszt kiváltja. Ilyet inkább egyénre szabottan lehet definiálni és felállítani. 
Ami ebben a téli időszakban inkább jellemzőbb probléma, és ami ellen viszonylag könnyebb védekezni azok az utcai elesések. Munkavédelmi boltokban lehet kapni ilyen cipőre húzható csúszásgátló talpakat. Célszerű ilyet tartani, főleg annak, aki olyan munkakörülmények között dolgozik, hogy az utcát kell járnia. A táskájában, zsebében könnyedén elfér, így egyből rá tudja húzni a cipőre. 
 
A projekt hivatalos honlapján, a későbbiekben további hasznos információkat talál: http://www.elelmiszeresitalbiztonsag.hu/
 

Demonstráció


Demonstráció.jpg
 
 
Demonstráció.jpg

2019.-es bérpolitikai irányelv


A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének ajánlása a 2019. évi bértárgyalásokhoz
 
A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a 2018. november 22-23-i  kongresszusán áttekintette a keresetek idei alakulását és a 2019-re előre jelezhető gazdasági folyamatokat.
 
A HDSZ 2018. évi bérpolitikai irányelvének kialakításakor – az elmúlt év végén – a Kormány a költségvetésben 3 %-os inflációval számolt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján októberben az infláció 3,8 % az előző év azonos időszakához képest. Az éves szintű várható infláció a Magyar Nemzeti Bank szerint 3,5%. A számok azt jelzik, hogy az ez évi infláció az MNB terveihez igazodik, míg a kormányzati terveket meghaladja.
 
A húsipar gazdasági teljesítménye 2018-ben a 2017. éves teljesítményt hozza, vagy kicsit meghaladja. Az ágazatban a bérfejlesztés az elmúlt években reálbér (reáljövedelem) emelkedést jelentett, de az ezen idő alatt elért növekedés sem ellensúlyozza a korábbi évek adórendszer béli változásai, valamint a húsipar helyzete miatti reálbércsökkenést. A 2018. évi minimálbér és garantált bér ( 8 ill. 12 % -os) emelése - a nem érintett bérkategóriákban is megvalósított bér és kereset növekedések ellenére – továbbra is bértorlódást okoz.
 
A húsipari bérek továbbra is elmaradnak a fő foglalkoztatási csoportoknál az országostól. Mind a felzárkózáshoz, mind pedig a munkaerő-piaci helyzet javításához, a törzsgárda megtartásához, szükséges lenne 2019-ben is egy jelentősebb, kétszámjegyű béremelésre.
 
A húsipar gazdasági teljesítményét nagyban befolyásolja az alapanyagár. 2018. évben a tervezett szinten alakult, egyes időszakokban még alatta is volt. Mindez a vállalatok gazdálkodását segítették, de a sertéspestis miatti piaci pozíciók nehézségei és átalakulása negatívan befolyásolta. Összességében azonban egy enyhe gazdálkodási javulást idézett elő.
 
A versenyszféra koordinációs fórumán jelenleg még nem hangzott el kormányzati javaslat, de a munkavállalói oldal szerint 2019. évben is szükséges mind a két elem ( minimálbér, garantáltbér ) esetén a kétszámjegyű emelés. Ezt a megnövekedett inflációs várakozás ( 3,4 % -ot elérő), valamint a V4 -ek országaiban tapasztalható bérek, béremelések indokolják ( versenyképeség ).
 
A jövő évi bérpozíció elérését tovább nehezíti a béren kívüli ( cafetéria ) juttatások adónövelése és a munkáltatói közteher csökkentésének késleltetése.
 
A húsipar folyamatosan romló munkaerőpiaci helyzete, a munkavállalók megtartása, a minimálbérek emelése mindenképpen egy kétszámjegyű béremelés végrehajtását indokolja.  
 
 
1. A szakágazat már az elmúlt esztendőkben is jelentős munkaerőhiánnyal küzdött, különösen a szakmunkások és betanított munkások vonatkozásában. A helyzet javítása, továbbá a bérek versenyképessége, vagyis a szükséges munkaerő megszerzése és megtartása érdekében 2019-ben is nagyobb lépés szükséges a bérek, jövedelmek terén, azaz a kötelező minimálbér és garantáltbér emeléssel nem érintettek esetében is indokolt legalább a garantáltbér mértékével azonos bérfejlesztés.  
 
 
2. Az eredményes bértárgyalások feltétele a béren kívüli juttatások oly módon való átalakítása, ami nem rontja a munkavállalók nettó jövedelem helyzetét.  
 
 
3. Szakszervezetünk külön felhívja a figyelmet arra, hogy a béren kívüli juttatások nettó értékének megtartása nem mehet a bérfejlesztés rovására, azaz a béren kívüli juttatások kompenzálása nem lehet része a bérfejlesztésnek.  
 
 
4. Konkrét béremelés végrehajtásánál célszerű elvként figyelembe venni, hogy a béremelések következtében a fennálló nettó kereseti arányok a különböző kereseti kategóriák között ne változzanak. A minimálbérek tervezett emelése esetén ennek betartása nem kis erőfeszítést igényel, de szükséges!  
 
 
5. A bértárgyalások mielőbbi megkezdése (amint véglegessé válnak az adószabályok és kiderül a minimálbér, valamint garantáltbér nagysága), a béren kívüli juttatások változásai miatt igen sürgető! Mivel az adószabályok, a minimálbér és a garantáltbér 2019. január 01.-vel életbe lép, az érdemi tárgyalásoknak még december hónapban meg kell kezdődniük.
 
A kongresszus felhatalmazza a HDSZ Elnökségét, hogy a béremelést megfelelő időben kezdeményezze a Munkáltatóknál. A bértárgyalások segítésére javasolja a HDSZ Elnökség bevonását a helyi béralkuba.
 
Baja, 2018. november 22-23.
Húsipari Dolgozók Szakszervezete
Kongresszusa

Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy


Széchenyi_2020.jpg
 
 
 
 
 
 
  
Nagyszabású fejlesztés indult az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatban
 
Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00038, „Munkabiztonság és a Munkaegészségügyi komplex fejlesztése az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” program keretén belül. A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) az alábbi információk közzétételével járul hozzá a fejlesztés minél sikeresebb megvalósításához   
 
   Ágazaton belüli összefogásra figyelmeztetnek az egy éves időtartalmú projekt előzetes egyeztetései a munka minőségé-nek javítása érdekében. A kedvezőbb munkakörülmények és az egészségesebb dolgozók hozzájárulhatnak a teljesítmény javulá-sához, melyek a gazdasági mutatókon túl a vezetők és dolgozók közötti emberi kapcsolatok szorosabbra fűzésének szándék-ban nyilvánul meg.
A pályázati konzorcium vezetője Dr. Vadász György (OKISZ) az augusztusi hónapban tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az ágazatot érintő nehézségek, az időjárás változásai és a munkaerőhiány egyre inkább előtérbe helyezi a munkavállalók munkakörülményeinek javítását, az egészségesebb és hatéko-nyabb munkavégzés megteremtését. A pályázat fő célja fizikai és mentális szempontból egyaránt biztonságosabb munka-helyek teremtése csökkentve ezzel munkahelyi balesetek és betegségek számát.
A fejlesztés az élelmiszer- és italgyártásban az alábbi alágazatokat érinti: 
 
Élelmiszergyártás: 
-         Pékáru, tésztafélék gyártása 
-         Húsfeldolgozás, - tartósítás, húskészítmény gyártása
-         Halfeldolgozás, - tartósítás
-         Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, - tartósítás
-         Növényi, állati olaj gyártása
-         Tejfeldolgozás
-         Malomipari termék, keményítő gyártása
-         Egyéb élelmiszer gyártása
-         Takarmány gyártása
 
Italgyártás:
-         Desztillált szeszesital gyártása
-         Szőlőbor termelése
-         Gyümölcsbor termelése
-         Egyéb nem desztillált, erjesztett ital gyártása
-         Sörgyártás
-         Malátagyártás
-         Üdítőital, ásványvíz gyártása
 
Az ágazati szereplőket támogató szakmai kiadványok, online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök ingyenesen elérhetők lesznek a pályázat weboldalán, melyek segítséget jelentenek az ágazatban dolgozóknak.
 
A sajtótájékoztatóról készült videós összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/iXeLlY-hjVU

HDSZ béremeléskampány média megjelenések


HDSZ béremeléskampány média megjelenések 2018. 03.05.- 06.
 
ATV-Start.jpg
 
RTL_Klub-1.jpg
 
RTL_Klub-2.jpg
 
 
Kiderült, hol spórolják meg a multik a megemelt fizetéseket - A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének ... jobban tetszene" – fogalmazGolhovics Gábor, az élelmiszerláncok egyes beszállítóit is képviselő Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.
 
 
Legalábbis a húsiparban dolgozók 12 százalékos bérköveteléseit azzal hárítják el a munkáltatók, hogy a kereskedők hallani sem akarnak a termékek ... volna, hogy a multi áruházláncoknál dolgozók méltó béremelést kapjanak, csak igen kevesen gondoltak arra, hogy a látványosan megemelt fizetéseket a ..
 
 
A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének látványos, kissé eltúlzott emelését - közölte a Húsipari Dolgozók Szakszervezete.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában - nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
 
 
Tüntetéseket helyezett kilátásba a Húsipari Dolgozók Szakszervezete.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
 
 
A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének látványos, "kissé eltúlzott" emelését - közölte a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. A HDSZ levélben hívja fel a nemzetgazdasági miniszter figyelm...
 
 
Az alapkészségek, az írás, a szövegértés, a digitális alapismeretek fejlesztését, az idegennyelv-oktatást, az intézményi autonómia helyreállítását és a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének, tanítási szabadságának erősítését szorga...
 
 
A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének látványos, kissé eltúlzott emelését – közölte a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. A HDSZ levélben hívja fel a nemzetgazdasági miniszter figyelmé...
 
 
A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének látványos, kissé eltúlzott emelését közölte a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. A HDSZ levélben hívja fel a nemzetgazdasági miniszter figyelmét ...
 
 
Kiderült, hol spórolják meg a multik a megemelt fizetéseket - A beszállítókon spórolják meg a multi kereskedelmi áruházláncok a saját alkalmazottaik bérének ... jobban tetszene" – fogalmazGolhovics Gábor, az élelmiszerláncok egyes beszállítóit is képviselő Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.
 
 
Az érdekképviselet 12 százalékos bérfejlesztést kíván elérni, de állítólag már a megemeltminimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is ... a húsiparban, ha a kormány nem segít ahúsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkozta a Világgazdaságnak GolhovicsGábor, ...
 
 
A szakszervezet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordul annak érdekében, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multik árpolitikájára. Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkoztaGolhovics ...
 
 
A szakszervezet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordul annak érdekében, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multik árpolitikájára. Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkoztaGolhovics ...
 
 
A munkavállalói érdekképviselet 12 százalékos bérfejlesztést kíván elérni, ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél nagyobb összeget keresők fizetésénekemelése. A húsipari ...
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában - nyilatkozta Golhovics Gábor, ... kíván elérni, ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában ? nyilatkozta Golhovics ... már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél nagyobb összeget keresőkfizetésének emelése.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsiparimunkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
 
 
A nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multikárpolitikájára. ... Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsiparimunkavállalók bérproblémájának orvoslásában – mondta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének ...
 
 
Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multikárpolitikájára (képünk illusztráció)Forrás: MTI/Marjai János. A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint a ...
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsiparimunkavállalók bérproblémájának orvoslásában - nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari...
 
 
Akár demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsiparimunkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkozta Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke a Világgazdaságnak. Mint mondta, a munkavállalói érdekképviselet 12 ...
 
 
A szakszervezet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordul annak érdekében, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multik árpolitikájára. Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában – nyilatkoztaGolhovics ...
 
 
A lap keddi számában elmondta, hogy a munkavállalói érdekképviselet 12 százalékos bérfejlesztést kíván elérni, ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemeltminimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél nagyobb összeget ...
 
 
A munkavállalók béremelést követelnek, a munkaadók viszont elzárkóznak ettől, mert már amegemelt minimálbért és a garantált bérminimumot is alig ... a húsiparban, ha a kormány nem segít ahúsipari munkavállalók bérproblémájának orvoslásában - nyilatkozta Golhovics Gábor, a HúsipariDolgozók ...
 
 
Emiatt viszont bértorlódás alakul ki, mert a minimálbér és a garantált bérminimummegemelése törvényi kötelezettség, ám az annál többet keresőknél ilyen ... Golhovics tud olyan, ezerfős húsipari cégről, ahol a munkavállalók csaknem harmada évente háromszor cserélődik, ami a minőség rovására megy.
 
 
A munkavállalói érdekképviselet 12 százalékos bérfejlesztést kíván elérni, ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél nagyobb összeget keresők fizetésénekemelése. A húsipari ...
 
 
A munkavállalói érdekképviselet 12 százalékos bérfejlesztést kíván elérni, ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél nagyobb összeget keresők fizetésénekemelése. A húsipari ...
 
 
Az ágazat munkaadói azonban arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, nemhogy az ennél ... Jelezte, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a multikárpolitikájára.
 
 
Demonstráció-sorozat indulhat a húsiparban, ha a kormány nem segít a húsiparimunkavállalók bérproblémájának orvoslásában – mondta Golhovics ... ám az ágazat munkaadói arra hivatkoznak, hogy már a megemelt minimálbér és a garantált bérminimum kigazdálkodása is nagy nehézséget jelent, ...
 
 
Ezt Golhovics Gábor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke jelentette ki a Világgazdaságnak. Az ok az elmaradt bérfejlesztés: a munkavállalói érdekképviselet 12 százalékos emelést akar elérni. Ezt a munkaadók arra hivatkozva utasítják el, hogy már a megemelt minimálbér és a ...
 
33. Klubrádió
 
34. Info rádió
 
35. Lánchíd rádió
 
36. ATV
 
37. RTL híradó
 
38. TV2

Levél Varga Mihály miniszter részére


Varga_Mihály_levél.jpg

2018.-as bérpolitikai irányelv


A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének ajánlása a 2018. évi bértárgyalásokhoz

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a 2017. november 27-28-i XVI. kongresszusán áttekintette a keresetek idei alakulását és a 2018-re előre jelezhető gazdasági folyamatokat.

A HDSZ 2017. évi bérpolitikai irányelvének kialakításakor – az elmúlt év végén – a Kormány a költségvetésben 1,8 %-os inflációval számolt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján októberben az infláció 2,2 % az előző év azonos időszakához képest. Az éves szintű várható infláció a Magyar Nemzeti Bank szerint 3 %. A számok azt jelzik, hogy az ez évi infláció az MNB terveihez képest lényegesen elmarad, míg a kormányzati terveket meghaladja.

A húsipar gazdasági teljesítménye 2017-ben nem tudja a korábbi évek jó teljesítményét produkálni. Az ágazatban a bérfejlesztés 2014-2015-2016-ban reálbér (reáljövedelem) emelkedést jelentett és a három év alatt elért növekedés sem ellensúlyozza a korábbi évek adórendszerbeli változásai, valamint a húsipar helyzete miatti reálbércsökkenést. A 2017. évi minimálbér és garantált bér ( 15 ill. 25 % -os) emelése - a nem érintett bérkategóriákban is megvalósított bér és kereset növekedések ellenére - bértorlódást okozott.

A húsipari bérek továbbra is elmaradnak a fő foglalkoztatási csoportoknál az országostól. Mind a felzárkózáshoz, mind pedig a munkaerő-piaci helyzet javításához, a törzsgárda megtartásához, szükséges lenne 2018-ben is egy jelentősebb, kétszámjegyű béremelésre. 

A húsipar gazdasági teljesítményét nagyban befolyásolja az alapanyag ár. 2017 évben rekord magasság közelében stabilizálódott, ami a vállalatok eredményességét erősen rontja. A 2018. –as előre jelzések nem várnak jelentősebb elmozdulást e téren, így a vállalatok eredmény termelő és költség növekedést elviselő képessége nem javul.

A versenyszféra koordinációs fórumán elfogadott kormányzati elképzelés a 8 %-os minimálbéremelésről, valamint a garantált bér 12 %-os emeléséről alaposan megnehezíti az ágazat realitásait figyelembe vevő béremelési javaslat megfogalmazását.
A bértárgyalásokon az eddig rendelkezésre álló információk alapján 3 %-os (MNB) inflációval célszerű számolni.

A jövő évi bérpozíció elérését segítheti a Kormány adócsökkentése a bért terhelő járulékoknál ( -2,5% ).

A húsipar folyamatosan romló munkaerőpiaci helyzete, a munkavállalók megtartása, a minimálbérek emelése mindenképpen egy kétszámjegyű béremelés végrehajtását indokolja.
 
1. A szakágazat már az elmúlt esztendőkben is jelentős munkaerőhiánnyal küzdött, különösen a szakmunkások és betanított munkások vonatkozásában. A helyzet javítása, továbbá a bérek versenyképessége, vagyis a szükséges munkaerő megszerzése és megtartása érdekében 2018-ban is nagyobb lépés szükséges a bérek, jövedelmek terén, azaz a kötelező minimálbér és garantált bér emeléssel nem érintettek esetében is indokolt a 12 %-os bérfejlesztés.
 
2. Konkrét béremelés végrehajtásánál célszerű elvként figyelembe venni, hogy a béremelések következtében a fennálló nettó kereseti arányok a különböző kereseti kategóriák között ne változzanak. A minimálbérek tervezett emelése esetén ennek betartása nem kis erőfeszítést igényel. 
 
3. A termelékenység növekedéséből származó többletet meg kell osztani az érintett munkavállalókkal. A teljesítménybéres területeken elért termelékenység-növekedésből mindenképpen részesedjenek az adott területen. Egy piacgazdaságban ennek az elvnek az érvényesülése alapvető jelentőséggel bír. 
 
4. A bértárgyalásokon a béremelést, a dolgozói térítéssel igénybe vett szolgáltatásokat, szociális-, jóléti kérdéseket csomagban célszerű tárgyalni. 
Indokolt a béren kívüli juttatások rendszerének felülvizsgálata is. A juttatások nettó értékének megtartása célszerű, így az infláció mértékével történő emelése elengedhetetlen.

Célszerű a tárgyalások mielőbbi megkezdése a béremelések 2018. január elsejei elérése érdekében.

A kongresszus felhatalmazza a HDSZ Elnökségét, hogy a béremelést megfelelő időben kezdeményezze a Munkáltatóknál. A bértárgyalások segítésére javasolja a HDSZ Elnökség bevonását a helyi béralkuba.

Budapest, 2017. november 27-28.

Húsipari Dolgozók Szakszervezete
XVI. Kongresszusa